fbpx

Hvad er Pinterest?

Pinterest defineres ofte som et socialt medie og til tider som en visuel søgemaskine. Det sociale medie eller søgemaskinen blev etableret i 2010 og er siden blevet blandt de største i verden målt på antallet af brugere.

Pinterest er en platform fokuseret på billeder og video, som inspirere og repræsenterer brugernes interesser. Der skabes således et fællesskab gennem visualitet – uafhængigt af geografisk lokation.

 

Hvordan bruges Pinterest?

Pinterest kan opfattes som verdens største interaktive livsstils katalog, hvor brugerne aktivt søger inspiration til eksempelvis mad, oplevelser, boligindretning, have, design, tøj og mode.

Brugerne kan hurtigt og nemt uploade egne billeder og gemme andres billeder til inspiration på deres virtuelle opslagstavler, såkaldte pin-boards.

Opslagstavlerne er ofte kategoriseret efter nøgleord relateret til dine pins, såsom:

  • Køkken
  • Badeværelse
  • Drivhus
  • Have
  • Sommerferie
  • Vinterferie
  • Bordopdækning
  • Fødselsdagsinvitationer

Du kan også følge andre inspirerende brugeres opslagstavler, så du hele tiden er opdateret med det indhold de pinner til de enkelte pin-boards.

Hele 97% af søgningerne på Pinterest er generiske og kun 3% er brand-relaterede. Derfor er Pinterest også et specielt godt medie til at promovere nye produkter i de kategorier, som personer på mediet ofte søger.

 

Pinterest billeder med links

Størstedelen af de billeder du finder på Pinterest har et tilknytte link, som betyder at du ofte ved at klikke på dem, bliver dirigeret videre til et website, hvor du kan købe det du ser på billedet eller kan læse mere om det.

Derfor er Pinterest også populært til opskrifter, når folk aktivt søger efter bestemte madretter og klikker på billederne vil de ofte blive sendt direkte til en hjemmesiden med rettens opskrift.

 

Hvem bruger Pinterest?

Pinterest er i særdeleshed blevet en del af dagligdagen hos mange personer i lande som USA, UK og Tyskland. I Danmark er der ca. 1 million brugere på Pinterest, hvoraf ca. 230.000 brugere er aktive dagligt. Til sammenligning er der omtrent samme antal aktive brugere i Sverige og Norge, mens man oplever at der er henholdsvis 15 og 12 millioner brugere i UK og Tyskland.

Hvis man skal generalisere en smule, så er det ofte modne kvinder der er på Pinterest.

 

Hvad med copy-right, når man bruger andres Pins på sine egne Pin-boards?

Normalt skal du være opmærksom på lovgivningen, når du benytter andres billeder. Men på Pinterest accepterer alle brugere ved registrering Pinterests terms of use, som angiver at du accepterer at andre brugere må pinne og dele dit indhold.

“You grant Pinterest and its users a non-exclusive, royalty-free, transferable, sublicensable, worldwide license to use, store, display, reproduce, re-pin, modify, create derivative works, perform, and distribute your User Content on Pinterest solely for the purposes of operating, developing, providing, and using the Pinterest Products.”

Få de bedste tips til Facebook annoncering

Få de bedste tips til DIN Facebook annoncering

Modtag min liste med

108 værdifulde Facebook & Instagram målgrupper

Og modtag fremadrettet mit nyhedsbrev med de bedste tips til din Facebook & Instagram annoncering.