fbpx

Facebook Videoguide

GIV EN HIGH-FIVE PÅ SOME ELLER DEL MED EN VEN
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email

Bruger du video i din markedsføring på Facebook?

Hvis ikke du allerede bruger video, så bør du overveje det øjeblikkeligt.

 

Video performer bedst

Video performer generelt bare meget bedre end billedformater. Det gælder ligegyldigt om det er video til Facebook annoncering eller til organiske opslag. Jeg oplever at video er det absolut bedste annonceformat, og du behøves ikke en professionel video. Tværtimod er min erfaring, at en udmærket video optaget med en iPhone, oftest performer bedre end selv de bedste billeder.

 

Hvorfor video til Facebook markedsføring?

Video er tilfredsstillende for alle sanser. Vi elsker visuelt content med både lyd og farver. Det kan tilfredsstille alle sanser på én gang. Derfor vækker det mere opmærksomhed end billeder, og samtidig holder du seernes opmærksom – hvis din video altså er interessant for målgruppen.

Facebook ved at folk bruger mere tid på deres platform, hvis indholdet er spændende og derfor tilgodeser de videoer fremfor billeder.

 

Kort og fængende

For at skabe de bedste forudsætninger for at få succes med video på Facebook, skal du sørge for at holde din video kort og catchy.

Hold helst videoen under 2 minutter, da dette er maks for de fleste placeringer. Faktisk kan den ikke vises i instream format, hvis den er over 15 sekunder. Ud fra mine erfaringer vil jeg anbefale at holde den under 30 sekunder medmindre andet har stor relevans. Sørg for at den indeholder dit budskab klart og tydeligt – gerne underholdende. Fremhæv de vigtigste pointer, men ikke hele jeres forretningskoncept. Du kan eventuelt følge op med yderligere videoer til dem, som viser mest interesse.

Det er vigtigt at du fanger seerens opmærksomhed allerede indenfor de første 2 sekunder. Gør du ikke det, så er der stor sandsynlighed for at personen ikke ser resten af din video.

 

Skab relevant video

Det kan ikke siges nok. Sørg for at definere målgruppen og videoens budskab klart og tydeligt. Det er så hulans vigtigt, at du undersøger din målgruppes interesser. Hvad er det for et behov de har og hvordan dækker du det?

Hvis du let forståeligt kan lade seeren forstå hvordan du nemt kan dække et eller flere behov, så er du oftest rigtig langt i processen.

Nogle websites kan med fordel lave forskelligt videocontent til retargeting, som modtageren får vist afhængigt af hvilke handlinger personen har gjort på websitet.

 

Videoformater på Facebook

Videoer på Facebook understøttes fra 16:9 format til 9:16 format, hvilket giver dig rig mulighed for at tilpasse enhver video til Facebook.

Facebook videoformater

Jeg anbefaler altid at du splittester hvad der fungerer bedst. Min erfaring er at full portrait / vertikale videoer fungerer bedst. Dette hænger sammen med den demografiske udvikling, hvor mobil er blevet den foretrukne og mest anvendte enhed, når folk surfer rundt på Facebook, Instagram og Audience network.

 

Tilpas videoen til annonceplaceringer

På mobilen vil det vertikale 9:16 format udfylde hele skærmen. Fyldestgørelse er ofte lig med øget interaktion, da annoncen eller opslaget er mere iøjnefaldende.

Facebook anbefaler i deres nye Power5, som beskriver de 5 best-practices til annoncering på Facebook, at du anvender “automatiske placering”, som inkluderer alle placeringer. Således lader du verdens måske mest avancerede machine learning om at vælge hvilke placeringer der fungerer bedst.

For at kunne lade Facebook vælge frit mellem alle placeringer, skal du dog være opmærksom på at flere placeringer ikke kan indeholde alle annonceformater og du måske skal lave dit videomateriale i flere formater for at tilpasse det de enkelte placeringer.

 

Video specifikationer på Facebook

Facebook video specifikationer

 

Lav video med Facebook eget video-værktøj

Facebook giver selv udtryk for at video performer væsentligt bedre end billeder, og derfor har de også udviklet et videoværktøj til at sammensætte flere billeder til video.

Hvis du uploader billeder vil du automatisk få tilbudt muligheden for at konvertere dem til video.

Facebook Video annonce tilpasning

Vælg mellem de mange video skabeloner og brug gerne lidt tid på at designe din video. Det betaler sig, at sørge for at den skiller sig ud.

Facebook video annonce skabeloner

 

Husk undertekster på video

Har du en video, som indeholder tale, så husk for guds skyld undertekster. Mange ser Facebook videoer, når de er på farten, i skole eller på arbejde. Dette betyder også at de ofte ikke kan have lyd på, men hvis du har undertekster, så kan de alligevel fange hele budskabet.

 

Standardkrav til video

  • Skal uploades i højest mulig opløsning
  • Skal fylde under 4GB
  • Skal være i .MP4 eller .MOV format

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker hjælp til at skabe iøjnefaldende videomateriale eller hjælp til Facebook annoncering.

Læs flere af mine blogposts og bliv endnu klogere
Skal jeg hjælpe dig med din annoncering på sociale medier?
Niklas-kontakt-mig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få de bedste tips til Facebook annoncering

Få de bedste tips til DIN Facebook annoncering

Modtag min liste med

108 værdifulde Facebook & Instagram målgrupper

Og modtag fremadrettet mit nyhedsbrev med de bedste tips til din Facebook & Instagram annoncering.